900 tidligere Westerdals-studenter krever 83.332.802 kroner tilbakebetalt. Kravet er rettet mot Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold, tidligere rektor Tom Kvisle og tidligere styremedlem Lars Eric Onarheim.

Det går frem av et brev fra advokat Andreas Slettvoll i Steenstrup Stordrange som E24 var først ute med å omtale onsdag. DN har også tilgang til brevet som er datert mandag 25. april.

I mars ble det kjent at privatskolen Westerdals tok mer i skolepenger fra elevene enn regelverket tillot i perioden 2002 til 2012. 

I brevet varsler advokat Slettvoll krav om styreansvar mot disse tre enkeltpersonene, og utelukker ikke ytterligere krav mot andre involverte i ledelsen ved skolen «for handlinger begått i det aktuelle tidsrommet».

Les også: Krevde for mye i ti år dnPlus (DN+)

– Det som er overraskende er at disse varslene kommer så lenge Westerdals har en dialog gående med de tidligere studentene, sier kommunikasjonsdirektør Trond Andresen i skolens eierselskap Anton B. Nilsen til E24.

DN skrev i forrige uke at tidligere elever også har rettet erstatningskrav mot privatskolen Westerdals på tilsammen rundt 110 millioner kroner. Dette er skolepenger elevene betalte for mye pluss såkalt avsansrente på tre prosent per år, som erstatning for tapte renter.

Les også: Tidligere Westerdals-elever krever 110 millioner dnPlus (DN+)

Kravet på 83 millioner kroner fra de rundt 900 tidligere elevene som representeres av Steenstrup Stordrange er ifølge brevet krav om erstatning for «ulovlig innkrevede skolepenger, samt tilbakebetaling av skolepenger for linjer som ikke hadde den godkjenningen WSoC (Westerdals School of Communication, journ.anm.) har påstått å ha».

På toppen av elevkravene, krever staten 56 millioner kroner tilbakebetalt fra skolen. Dette er statsstøtte Kunnskapsdepartementet mener Westerdals fikk på urettmessig grunnlag da skolen drev tre linjer uten godkjennelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.