- Jeg er forbauset over at andre ikke har sett dette tidligere. Problemene har vært synlige over en periode, men man hadde vel håpet at de skulle bli løst. Det skulle blitt tatt tak i de strukturelle problemene da det var muligheter for det i 2008 og 2009, sier Wiborg til Finansavisen.

Wiborg, som forvalter hedgefondet Consepio, tror ikke veksten i de fremvoksende økonomiene er nok til å kompensere for den avtagende veksten i USA og Europa.

- Det finnes ingen enkle løsninger hverken i USA eller Europa, så det er bare å vende seg til lavere vekst og legge det inn i selskapsestimatene, utdyper hun.

Seks røde dager på rad
Verdens aksjemarkeder har nå falt seks dager på rad, skriver Dagens Næringsliv, og legger til at det er den verste perioden på børsene i år.

De siste dagenes børsuro har svekket verdien av verdens aksjer med litt over syv prosent.

- Man har i løpet av veldig kort tid tatt vekk hele børsoppgangen fra begynnelsen av året i USA, og Oslo Børs er på det laveste nivået siden ifjor høst. Det er stor sikkerhet, folk er helt i villrede, sier sjeføkonom i Arctic Securities, Erlend Lødemel.

Les også: Det beste rådet når Børsen raser

20 år. 40 store børsfall. 500 prosent stigning

- Markedet er tråere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.