Meklingen mellom Widerøe og pilotene om en ny lønnsavtale var søndag inne i sin avsluttende fase.

– Som et nødvendig tiltak vil Widerøe i løpet av ettermiddagen og kvelden måtte kansellere enkelte avganger, heter det i en pressemelding på selskapets hjemmeside.

Dersom partene ikke blir enige innen fristens utløp ved midnatt søndag, tar Widerøes Flygerforening samtlige 336 piloter ut i streik. Dette betyr at selskapets fly, i alt 30 Dash 8-fly, vil stå på bakken fra og med mandag morgen.

Ifølge Widerøe kanselleres flyavganger for å sikre at fly og mannskap kommer tilbake til de respektive basene. Flyene plasseres i løpet av søndagskvelden på baser i Oslo, Sandefjord, Bodø, Tromsø og Hammerfest.

Widerøe opplyser at dette i første rekke får konsekvenser for de sene Vestlandsrutene og kveldsavgangene på Helgeland og i Finnmark. Trafikken ut og inn på Torp vil stort sett gå som normalt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.