Widerøe legger ned tre ruter og kutter kraftig i 14 andre ruter som følge av høyere avgifter, varslet seteavgift og fallende marked.

Det er rutene mellom Stavanger og Newcastle og sommerrutene fra Torp til Bodø og Evenes som legges ned.

Samtidig kan ikke flyselskapet utelukke at de må kutte enda mer, melder TV 2.

Selskapet har ikke klart å få ned kostnadene i samme takt som den negative utviklingen i rammebetingelsene for flybransjen.

– Vi er i en situasjon der markedet har gått ned i norsk luftfart og arbeidsgiveravgiften har gått opp. Og fra nyttår øker momsen, Avinors startavgifter og CO2-avgiften, sier administrerende direktør Stein Nilsen i en pressemelding.

I tillegg til rutenedleggelsene kuttes flere ruter betraktelig. Dette gjelder blant annet Haugesund – København som reduseres med 57 prosent, Bergen – Haugesund reduseres med 42 prosent, Kristiansund – Trondheim reduseres med 44 prosent og Kristiansand – København reduseres med 30 prosent.

Rutekuttet går hardest ut over Torp og Kristiansand der det kuttes betraktelig i henholdsvis tre og fire ruter.

– Vi tar konsekvensen av det som har skjedd de to siste årene. Vi kan heller ikke utelukke at det blir flere konsekvenser når den nye seteavgiften innføres fra 1. april, sier Nilsen.

 

Les også:

Her er den dyreste hytta på markedet

Quiz: Hvor mange oljeingeniører trengs for å skifte en lyspære?

Sjefanalytiker om kronesjokket: - Enorme krefter på gang

 

Se også:

Sjokolade for klima:

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.