– Vi synes det er positivt at flere flyselskaper viser interesse. Beslutning om tildeling vil skje i løpet av høsten, sier statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementet.

Flyselskap i alle EØS-land er invitert til å levere tilbud på drift av til sammen 13 ruteområder i Nord-Norge for perioden 1. april 2017 til 31. mars 2022.

Bak FlyViking står den tidligere Widerøe-piloten Ola Giæver. Han sier til NRK at selskapet har levert tilbud på kortbanerutene i Finnmark og Lofoten. Giæver har hatt tett kontakt med eieren av Danish Air Transport.

– Dersom Danish Air og FlyViking får et anbud, kommer vi til å inngå et samarbeid på teknisk side, sier gründeren.

Widerøes kommunikasjonsdirektør Silje Brandvold sier at selskapet er trygge på at de har levert et konkurransedyktig tilbud.

– Vi har hatt både to og tre konkurrenter ved tidligere anbudsrunder, men vi har vunnet. Widerøe har kontor i Nord-Norge, og landsdelen er et viktig markedsområde for oss. Den utgjør 40 prosent av vår virksomhet, sier hun til NRK. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.