Mens FM-radioen har gått en stadig mer usikker fremtid i møte, har digitalradio blitt så utbredt at man kan høre det over alt. Vel og merke dersom man har kjøpt seg en DAB+ radio, eller har tilgang til internettradio.

For alle som har en hjemmekino- eller stereoreceiver, er det fortsatt FM-radio som gjelder. De færreste receivere har DAB+ mottaker, noen har nettradio, men alle har alts å FM. Enda eldre radioer har bare FM- og AM-mottak, men det er ingen grunn til å kaste dem bare derfor.

Det finnes flere løsninger. Man kan koble lyden fra kabel-TV-mottakeren til anlegget, siden den har mange radiokanaler også . Eller man kan bruke nettradio på en Apple TV eller smart-TV, hvis man har en slik.

Den aller enkleste løsningen er en adapter. Den kan plugges inn i alle forsterkere, og gir brukeren DAB- og digitalradio for en billig penge. Tiny Audio M7+ er en slik. Det er en liten adapter man setter oppå anlegget for å få digitalradio. Den har også FM- og internettradio, i tillegg til DAB+, og Spotify Connect for de som strømmer musikk.

Den har Wifi innebygget og kan også strømme fra mediespillere, og man styrer det hele fra den medfølgende fjernkontrollen. En relativt stor fargeskjerm viser info, og albumcovere, eller annen videoinfo radiostasjonen måtte finne på å sende.

Enkel å bruke

Tiny-adapteren er enkel å sette opp. Den kan kobles til en analog inngang på anlegget. Ogs å til eldre apparater bare med en DIN-adapter til lydkabelen, men også til en forsterker med - eller en separat - digitalkonverter fra den optiske lydutgangen på baksiden.

Det er neppe lydkvaliteten som er Tiny-adapterens fremste våpen, for den lyder litt tamt og flatt. Ikke så mørk og innesluttet som Dantax-adapteren riktignok, men klar og støyfri lyd med god sammenheng mellom bass og diskant, får man definitivt fra Tiny Audio M7+.

Les også:
Skap din egen virkelighet
Hardhudet fra LG
Lager gull av gråstein  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.