Assange har søkt tilflukt på Ecuadors ambassade i London siden 2012. Ecuadorianske myndigheter har gitt ham asyl, men Storbritannia vil ikke gi ham fritt leide ut av landet.

Bakgrunnen er at australieren er begjært utlevert til Sverige, hvor han er mistenkt for seksuelle overgrep mot to svenske kvinner sommeren 2010.

– Frankrike har mottatt et brev fra Assange. En inngående vurdering viser at, i lys av de juridiske og reelle sidene av Assanges situasjon, så kan ikke Frankrike innvilge denne forespørselen, heter det i en uttalelse fra president François Hollandes kontor fredag.

Assange har lekket store mengder hemmeligstemplede amerikanske dokumenter fra krigene i Irak og Afghanistan. Han søkte asyl ved Ecuadors ambassade i London av frykt for at en utlevering til Sverige kan være første steg mot en strafforfølgelse i USA.

Den franske avisa Le Monde har publisert et åpent brev fra Assange til Hollande, der WikiLeaks-gründeren hevder livet hans er i fare.

– Assanges situasjon representerer ingen umiddelbar fare. Han er også målet for en europeisk arrestordre, heter det i svaret fra presidentens kontor.

Les også på DN.no:

- Vi snuser på en boligboble (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Oljeprisene ned fredag

DNB-app misbrukt av ID-tyver

Se DNTV: Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU

Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU
Tirsdag kveld demosterte flere titall tusen for at Hellas skal blir i eurosonen utenfor det greske parlamentet i Athen.
00:52
Publisert: