Wilh. Wilhelmsen ASA fikk et driftsresultat på 63 millioner dollar i andre kvartal 2011, mot et driftsresultat på 54 millioner dollar i samme periode året før.

Dette opplyses i selskapets kvartalsrapport tirsdag.

De totale driftsinntekter ble 586,1 millioner dollar (501,1). Selskapet fikk et nettoresultat på 20,3 millioner dollar (-15,9).

- Volumet fortsetter å vokse inn i det andre kvartal, åtte prosent kvartal for kvartal og 12 prosent år for år. Selv om Wallenius Wilhelmsen Logistics var negativt påvirket av lavere produksjon i Japan etter jordskjelvet, så kom eksporten i juni sterkt tilbake. Eukor Car Carriers hadde solide volumer ut av Sør-Korea. Volumer transportert av amerikanske Roll-on Roll-off skip kom inn flatt sammenlignet med forrige kvartal. Avkastningen av høye og store laster hadde positive effekter på vårt resultat, sier administrerende direktør Jan Eyvin Wang i Wilhelmsen i en kommentar.

Direktøren skriver at lavere lange renter i USA har skapt et urealisert tap i deres hedging-portefølje.

- De positive trendene vi har sett i transportsegmentet over tid ventes å opprettholdes. Vi vil derfor fortsette å øke tonnasjefleksibiliteten for å forsikre at selskapet er godt posisjonert for å optimalisere flåteutnyttelsen, sier Wang.

Selskapet gjentar sin forventning om moderat volumvekst i andre halvår 2011, og viser blant annet til en positiv underliggende utvikling i bil og roro-segmentene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.