William Hague forlater posten som britisk utenriksminister.

– I kveld går jeg av som utenriksminister etter fire år, for å bli leder i Underhuset. Jeg kommer ikke til å stille som kandidat i parlamentsvalget i mai 2015, skriver Hague på Twitter.

Cameron bekrefter i et intervju med BBC at Hague blir skiftet ut.

– William Hague har i en generasjon vært en lysende skikkelse i Det konservative partiet. Han har ledet partiet og tjent to regjeringer, sier Cameron.

– Ikke bare har han vært en førsteklasses utenriksminister, han har også vært en nær fortrolig, en klok rådgiver og en nær venn, sier han.

Hvem som overtar posten som utenriksminister etter Hague, eller hvilke andre statsråder som eventuelt blir skiftet ut, er ikke kjent. Det er ventet at Cameron vil komme med en kunngjøring om dette tirsdag. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.