De 21 er politikere eller tilknyttet militæret. De blir ifølge den litauiske utenriksministeren Linas Linkevicius ilagt reiserestriksjoner og får kontoer sperret i Europa.

EUs utenriksministre ble enige om sanksjonene på et møte i Brussel mandag. 13 av dem som straffes, er russere, men offentliggjøringen av navnene er ikke ventet før sanksjonene trer i kraft mandag eller tirsdag.

Toppmøte

Utenriksministrene overlater til stats- og regjeringssjefene i Unionen å bestemme om det planlagte toppmøtet med Russland i juni skal avlyses.

Topplederne vil også ha muligheten til å utvide svartelisten når de møtes i slutten av uka.

– Det kommer til å få langsiktige konsekvenser for Russland om de fortsetter å handle slik, sa Storbritannias utenriksminister William Hague før mandagens møte.

Solidaritet

Polens Radoslaw Sikorski sier det er viktig å vise solidaritet med Ukraina og mener Russland ikke har gitt EU noe valg.

– Trusselen om flere sanksjoner skal vi stadig ha i bakhånd, sier danske Martin Lidegaard mens Linkevicius mener Russland er i ferd med å vikle seg inn i en politisk og juridisk floke.

– Det må komme et svar, sier EUs utenrikssjef Catherine Ashton og understreket at «den såkalte folkeavstemningen» på Krim i helgen er ulovlig i henhold til ukrainsk grunnlov og til folkeretten. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.