Ideen om et eget budsjett for eurosonen ble et av de vanskelige spørsmålene da finansministrene i eurogruppen møttes i Luxembourg torsdag.

Diskusjonen fortsetter, lød konklusjonen etter møtet.

– Jeg er ikke skuffet. Det var ingen som ventet full enighet i dag om fordypning av valutaunionen. Vi var her for å forberede diskusjonen på eurotoppmøtet neste uke, og det mener jeg vi gjorde på en skikkelig måte, sier EUs finanskommissær Pierre Moscovici.

Eurotoppmøtet går av stabelen fredag neste uke i forbindelse med EUs ordinære toppmøte i Brussel.

Moscovici sier han selv er tilhenger av ideen om et eurobudsjett.

Planen fikk støtte fra Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron da de møttes tidligere denne uka.

– Jeg mener enigheten mellom statsminister Merkel og president Macron er et veldig sterkt øyeblikk, et avgjørende øyeblikk. De har støttespillere, men på dette stadiet er det også noen som ikke er enige, sier Moscovici.

Nederland er blant de mest skeptiske.

– Det store spørsmålet er hva slags problem dette egentlig skal løse. Det er uklart for oss, og vi er ikke for det, sier Nederlands finansminister Wopke Hoekstra.(Vilkår)

Om fem år flyr du kanskje elektrisk
Widerøe-sjef Stein Nilsen mener det ikke er urealistisk at elektriske fly kan være i rutetrafikk i 2023-2024. Den første flygningen i Norge med elektrisk fly fant sted på Gardermoen mandag.
01:59
Publisert: