India har nektet å underskrive avtalen, blant annet fordi landet krever større frihet til å subsidiere landbruket. Landet krever også å kunne lagre korn av hensyn til matsikkerhet – krav som avtalen ikke innfrir, skriver nyhetsbyrået Reuters.

WTOs medlemsland ble enige om avtalen under organisasjonens ministerkonferanse på Bali i desember 2013, og planen var at avtalen skulle vedtas torsdag.

– Det er svært beklagelig at man ikke ble enige. Dette setter hele forhandlingsresultatet fra Bali i fare og vi risikerer at de multilaterale handelsforhandlingene blir lagt på is, sier Brende.

Avtalen var ment å være et viktig skritt i retning av å fjerne globale handelshindre, av særlig betydning for utviklingsland og mindre land, mener utenriksministeren.

– Dette er et alvorlig tilbakeslag for muligheten til vekst og utvikling i det store flertall av både industriland og utviklingsland i alle verdensdeler, sier Brende.

Ifølge Reuters har Norge, USA, Australia, Japan og EU diskutert muligheten for å ekskludere India fra den nye avtalen for at den skal komme på plass.

Les også:
- Vi lever ikke i en 2007-verden
Skal investere 300 mill.
Het sommer - stabile boligpriser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.