Marinbiologen Nina Jensen forlater sin stilling som leder i miljøorganisasjonen WWF, og tiltrer som leder for forsknings- og ekspedisjonssjef for Kjell Inge Røkkes nye storprosjekt REV (Research Expedition Vessel), melder Dagbladet.

Etter 15 år i WWF og fem år som leder, har de ansatte fått beskjed om at Nina Jensen har sagt opp sin stilling i miljøorganisasjonen. Nina Jensen tok over som leder etter at Rasmus Hansson trakk seg fra stillingen i 2012.

– Dette er den vanskeligste beslutningen jeg har tatt i mitt liv. Jeg har vært så lidenskapelig engasjert i WWF, og det kommer jeg alltid til å være. Denne organisasjonen har alltid vært målet mitt, og jeg kommer til å savne folkene som jobber her. Men samtidig har WWF aldri vært bedre rustet, sier Jensen til Dagbladet.

Sa først nei

WWP har fått kritikk for at de samarbeider med næringslivet, og i intervjuet med Dagbladet forteller Jensen at det var gjennom et samarbeid med Aker Biomarine og Aker Seafoods at hun skal ha kommet i kontakt med Kjell Inge Røkke. Da Røkke kom med et jobbtilbud om å lede driftselskapet, et datterselskap i Røkkes konsern for et år siden, sa hun først nei.

Kjell Inge Røkkes forskningsskip Rev.
Kjell Inge Røkkes forskningsskip Rev. (Foto: Illustrasjon: Vard)

– Jeg fortsatte å takke nei, men til slutt tenkte jeg at dette initiativet klarer ikke å realisere ambisjonene uten en person med hjertet på rett plass og ambisjonene der de skal være, som forstår problemstillingene og sørger for at livet i havet blir førende. Da tenkte jeg at dette er en fantastisk spennende mulighet, sier Jensen til Dagbladet.

Kravene hennes var at prosjektet måtte være rettet mot å løse klimautfordringene og at forskningen var uavhengig. Nå skal hun lede forskningsskipet til Røkke som etter planen skal være ferdig i 2020. (Vilkår)

Var lei nedbemanning. Startet for seg selv
Bjørnar Bråthen (52) og Eva Bråthen (52) jobbet i henholdsvis DNB og i SAS. De var lei stadige nedbemanningsprosesser.
03:51
Publisert: