Svenske Resurs Bank har inngått en avtale om å kjøpe Ya Bank og banksystemselskaper til Ya Holding Metatech for tilsammen nesten 1,6 milliarder kroner.

Premien er på hele 69 prosent fra før Ya Bank i mars varslet om at de vurderte sine strategiske alternativer etter at de hadde fått flere henvendelser.

Sammenlignet med gjennomsnittkursen det siste halve året er premien på 63 prosent.

Resurs betaler 55 kroner aksjen, tilsvarende totalt 1,58 milliarder kroner for aksjene i Ya Holding, som eier Ya Bank og Metatech.

Kistefos størst

Christen Sveaas-eide Kistefos er største aksjonær i Ya holding med rundt 30 prosent av aksjene, og det fremgår at aksjonærer med mer enn 70 prosent av aksjene i selskapet vil stemme for salget til Resurs Bank. Styret har også besluttet å stemme for salget.

Dersom salget gjennomføres planlegger Ya holding å betale ut salgsprovenyet til sine aksjonærer og likvidere selskapet.

Det har tidligere vært konflikter i ledelsen av Ya bank, der gründer Svein Lindbak gikk ut av styret og mente seg presset ut av Kistefos.

Les også:

Presset ut av Ya Bank dnPlus

  Solid vekst i Ya Bank dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.