Hundrevis av millioner eposter er blitt skannet etter anmodning fra amerikansk etterretningstjeneste, ifølge tidligere ansatte som nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Ifølge sikkerhetseksperter er Yahoos overvåking av eposttrafikken det første tilfellet hvor et IT-selskap har hjulpet en etterretningstjeneste med å gå gjennom samtlige eposter. Derimot har det tidligere skjedd at lagrede eposter eller et begrenset antall brukerkontoer er blitt gransket.

Yahoo-epostene skal ha blitt skannet på anmodning fra NSA eller FBI, ut ifra visse kriterier som myndighetene har definert. IT-giganten har ikke kommentert påstandene, men skriver i en pressemelding at «Yahoo er et lovlydig selskap, og følger USAs lover».

Ifølge amerikansk lov kan etterretningstjenester i visse tilfeller be tele- og IT-selskap om brukerinformasjon, for eksempel for å forebygge terrorangrep.

I slutten av september bekreftet Yahoo at en halv milliard Yahoo-kontoer ble hacket for to år siden og at hackerne trolig handlet på oppdrag fra en stat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Så lett mener hun det er å jobbe 130 timer i uken


- 500 millioner Yahoo-brukere ble hacket

Kaller Yahoo-oppkjøpet en «skammelig avslutning»