Analytikerne i både Fondsfinans og Handelsbanken Capital Markets er positive til den nye ammoniakkfabrikken Yara International skal bygge i samarbeid med BASF i Texas.

Analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets fastslår at totalprisen på fabrikken ble noe lavere enn det hun ventet, og at Yaras eierandel ble noe høyere enn meglerhuset hadde lagt til grunn.

-Dette er positivt, da jeg tror det er grunn til å forvente særdeles god avkastning på denne investeringen, sier hun til TDN Finans.

Fondsfinans skriver i en oppdatering at det er positivt at Yara kan ekspandere i USA og bedre sin konkurranseposisjon her, og fremholder det samtidig som positivt at BASF har et industrielt behov for ammoniakk innen blant annet plastproduksjon, i tilfelle ammoniakkmarkedet midlertidig skulle svekke seg.

Videre fremheves det at Yaras totale gasskostnader før eller siden trolig vil komme ned ytterligere, som følge av ekspansjonen i USA.

Fondsfinans understreker imidlertid at de nåværende forholdene i nitrogenmarkedet ser ut til indikere noe overskuddstilbud de nærmeste årene, og at lave gasspriser i dag ikke er noen garanti for at de forblir lave i fremtiden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.