Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset mandag.

Liberum-analytikerne påpeker at terminprisene for gass antyder en betydelig prisøkning i 2015, men at kornprisene ventes å forbli svake, som vil motvirke dette. Meglerhuset har derfor ikke gjort noe med eps-estimatene sine for 2015 og 2016, på henholdsvis 24,70 og 25,40 kroner.

Liberum oppjusterer imidlertid eps-estimatene for 2014 med ni prosent, til 27,60 kroner, på solide resultater i andre kvartal.

SEB, på annen side, mener Liberums estimater er for konservative.

- Verdsettelsesgapet vil "fortsette å krympe"

Det svenske meglerhuset gjentar kjøpsanbefaling og kursmål 330 kroner på Yara, og oppjusterer eps-anslaget for 2014 med syv prosent til 30,30 kroner - primært på lavere antatte gasspriser og høyere netto finansresultat i andre halvår.

Nordea er ennå mer positive, med kjøpsanbefaling og kursmål 345 kroner, som riktignok er en nedjustering på fem kroner.

Nordea-analytikerne mener at verdsettelsesgapet mellom Yara og resten av sektoren er for høy, og at denne vil «fortsette å krympe».

Les også: Hydro-sjefen blir ny Yara-sjef

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.