Société Générale oppjusterer kursmålet til Yara til 450 fra 420 kroner, drevet av svake olje- og gasspriser og svekkelse i kronen.

«Etter en volatil periode, ser det ut som om energikostnadene fortsatt vil være fordelaktige for Yara», skriver meglerhuset, som samtidig oppjusterer ventet justert eps for 2015 til 42,6 kroner.

De tror samtidig at Kinas reduksjon av BNP-målet fra 7,5 til 7 prosent kan presse kull- og nitrogengjødselprisene ned.

«Men svekkelsen i kronen har vært kraftigere enn fallet i kull- og nitrogenpriser og vi tror Yara vil tjene på ytterligere valutasvekkelse», heter det.

Avventer nitrogensektoren

De skriver at de er avventende til nitrogensektoren på kort til mellomlangt sikt. De mener samtidig at Yaras distribusjonsnettverk, know-how, lave gearing og generøse utbyttepolitikk gjør dem til en av de beste investeringene i sektoren.

SocGen beholder imidlertid en hold-anbefaling på Yara-aksjen på grunn av volatiliteten knyttet til valuta, gass og deres negative syn på kullpriser.

Les også:
– 600 millioner feil vei
Derfor er boligmarkedet avhengig av unge
Dette er bruktbilene som ikke svikter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.