Saken er oppdatert.

Bakgrunnen er at forventet lønnsomhet i prosjektet er under Yaras krav.

Den bokførte verdien av Yaras investering i Sokli er på 18,5 millioner euro.

- Før endelig beslutning vil Yara sluttføre prosessen med å innhente tillatelser for miljø og gruvedrift, samt avklare andre forutsetninger for prosjektet. Yara kan også revurdere prosjektet i fremtiden, heter det i mandagens melding.

Døren på gløtt

Døren holes riktignok på gløtt for fosfatgruveprosjektet i Sokli i Finland i fremtiden, sier investorkontakt Thor Giæver i Yara til TDN Finans mandag.

Riktignok ser selskapet nå mye lavere sannsynlighet enn tidligere for at prosjektet blir utviklet, understreker han.

- Det er mulig at vi vil kunne se på dette igjen på et tidspunkt i fremtiden, men som det ser ut nå, er sannsynligheten mye lavere enn før for at vi vil utvikle prosjektet. Vi ser jo til enhver tid både på forsyningssituasjonen og på andre prosjekter rundt om i verden, og det er en del av vurderingen, sier han.

Ingen dato

Giæver kan ikke gi en spesifikk dato for endelig beslutning, men regner med at det er blitt avklart ved utgangen av året.

Han forklarer at å fullføre lisensprosessen, er en av forutsetningene for å ta en endelig beslutning.

I tillegg er det flere andre forutsetninger. Én av dem er dialogen med finske myndigheter rundt eventuelle støtteordninger.

- Gitt den kommentaren om at vi kan ta dette opp igjen i fremtiden, er det ikke sikkert at vi tar en helt endelig beslutning i år. Som det ofte er med slike ting, har man gjerne en viss opsjonsverdi, tilføyer Giæver.

Yara International meldte tidligere mandag at de hadde tatt en foreløpig beslutning om å stanse utviklingen av Sokli, ettersom ventet lønnsomhet i prosjektet er under Yaras krav.

Les også:

Asia i dag: Vet hva som utløste Kina-panikken

Ikke skremt av eiendomsskatt

Se DNtv: Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80.000 kr stk.

 

Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80000 kr stk.
01:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.