Gjødselsprodusenten Yara International og amerikanske CF Industries har avsluttet samtalene om en mulig fusjon, opplyser CF i en melding torsdag kveld.

- Selv om partene identifiserte betydelig driftsmessige og strukturelle synergier, klarte partene til slutt ikke å bli enige om vilkårene i transaksjonen som møtte alle kravene til selskapenes respektive aksjonærer, sier konsernsjef Tony Will i meldingen.

Yara bekreftet fusjonssamtalene i september. Kun dager senere trakk Svein Richard Brandtzæg seg som ny toppsjef for selskapet. Den opprinnelige planen var at Hydro-sjefen skulle ta overta senest 1. februar, men han fant seg ikke i at Yara flørtet med konkurrenten før han var på plass i sjefstolen.

Nå blir det altså ingen fusjon i denne omgang.

Takker for samarbeidet

I meldingen fra CF takker toppsjef Will ledelsen og styret i Yara for deres samarbeid og profesjonalitet.

- CF har en sterk selvstendig forretningsplan og er trygg på en vesentlig økning i kontantstrømmen fra ekspansjonsprosjekter som ventes komme i produksjon fremover, opplyses det i meldingen.

Siden i sommer

Forrige mandag fikk Jørgen Ole Haslestad beskjed fra Yara-styret at han ikke er riktig mann for å lede gjødselselskapet videre. Dette ble begrunnet med at selskapet trenger en toppsjef som er med gjennom hele fusjonsprosessen med CF.

Haslestad måtte gå på dagen med en avtale om å stå til disposisjon for styret til våren 2016. Finansdirektør Torgeir Kvidal (49) rykket da opp som konstituert konsernsjef. Kvidal har jobbet med fusjonen siden i sommer.

Selskapets investorkontakt Thor Giæver ble tidligere i uken satt inn som midlertidig finansdirektør.

Les også:
Her er Norges rikeste
Henrik Carlsen (68) har jobbet med alle Statoil-sjefene
- Kan du i det hele tatt se den? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.