– Jeg føler meg rimelig trygg på at dette kommer til å ende med en frifinnelse for min klient fordi det ikke er snev av beviser mot ham, slik jeg ser det, sier Holager Andenæs til NRK.

Onsdag ble det kjent at Thorleif Enger (70) er tiltalt for to tilfeller av grov korrupsjon i India og Libya. Samme dag ila Økokrim Yara et forelegg på 295 millioner kroner, noe selskapet aksepterte.

To andre personer er siktet i saken. Det er Tor Holba, konserndirektør for oppstrømssegmentet i Yara, og finans- og strategidirektør Hallgeir Storvik. Etter alt å dømme blir det kjent fredag om også disse to blir tiltalt.

Førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim opplyser til NTB at de vil komme med en pressemelding som gjelder «påtalespørsmål for personer».

Les også på DN.no i dag:

<b>Enger snakker ut om korrupsjonssaken</b>

<b>Yara-korrupsjon til liten nytte</b>

<b>Morgan Stanley nedgraderer Yara</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.