Tirsdag ble det kjent at alle de fire korrupsjonstiltalte er dømt til fengsel i Yara-saken.

- Jeg kan ikke kommentere på dommen. Alt dette skjedde før min tid, sier Jørgen Ole Haslestad, som i sin tid var konsernsjefen som vedtok gigantboten Yara fikk fra Økokrim, til DN like etter at dommen ble offentliggjort.

I januar 2014 erkjente Yara korrupsjon og vedtok tidenes høyeste foretaksbot på 270 millioner kroner og inndraging av 25 millioner kroner.

- Jeg hadde håpet at ingen skulle blil dømt, og spesielt at Tor (Holba red. anm) ikke skulle bli dømt, sier Haslestad.

Vitnet i saken

Haslestad er ansatt i Yara til han går av med pensjon neste år. Etterforskningen i Yara-saken startet våren 2011. Da saken gikk for retten perioden januar til mars i år, var Haslestad innkalt som vitne.

Det var også tidligere generaldirektør Egil Myklebust – som var toppsjef i Hydro i ti år frem til 2001, og deretter styreleder frem til 2004. Myklebust var kalt inn av Thorleif Engers advokat Ellen Holager Andenæs.

Tirsdag legger heller ikke han skjul på skuffelsen.

- Dette er trist

- Jeg vil ikke uten å ha lest denne dommen gå inn og kommentere den. Det eneste jeg vil si er at jeg synes dette er trist og at jeg er overrasket over situasjonen, sier Myklebust til DN.

- Du hadde helst sett at de ikke ble dømt?

- Det ligger vel i hva jeg sa.

Dette er Oslo tingretts konklusjon:

 

Les alt om dommen:
Anker dommen: - Vi er sterkt uenige
Clauws advokat: - Dommen er riktig når det gjelder Libyaforholdet
Tor Holba anker dommen
Økokrim om Yara-dommen: - Et viktig signal
Alle fire er dømt i Norges største korrupsjonssak
Så mye har de brukt på advokater
Økonomiprofessor før dommen: - Nå kommer testen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.