TDN Finans' presseklipp:

Vil ha strengere boliglånskrav i Oslo
Banktopper åpner for at boligkjøpere i Oslo må stille med mer egenkapital enn lånekunder i resten av landet. - Vi må våge å ta debatten om det er riktig å se på krav om 25 prosent egenkapital i Oslo, sier norgessjef Trond Mellingsæter i Danske Bank. (DN side 6-7)

Historisk høyt i næringseiendom
2016 blir det nest høyeste transaksjonsmarkedet for næringseiendom i historien, forteller Kapitals nye ekspertpanel på eiendom i siste utgave av finansmagasinet. (FA side 22)

Frykter gass vil tape i Europa
Fornybarambisjoner og aversjoner mot gass har filleristet det europeiske energisystemet, mener toppsjef Mario Mehren i Wintershall. (DN side 14-15).

Mario Mehren har tillit til at Statoil kan holde kostnadene under kontroll
Toppsjef Mario Mehren i Wintershall er tungt involvert i den økonomisk krevende utbyggingen av gassfeltet Aasta Hansteen i Norskehavet. - Jeg har tillit til at Statoil kan holde kostnadene under kontroll, sier han. (DN side 15)

Borgerlig program uroer Krf-ere
KrF-tillitsvalgte er urolige etter signaler fra de borgerlige om kutt i kontantstøtte og barnetrygd. De legger ikke skjul på at det kan påvirke valg av samarbeidspartner etter 2017-valget (Dagsavisen)

SV under sperregrensen
I en måling utført av Norstat for NRKs partibarometer faller SV under sperregrensen med en oppslutning på 3,7 prosent. Regjeringspartiene Høyre og Frp går frem. (NRK)

Det er helt uvirkelig
Tidligere konserndirektør Tor Holba synes det er helt uvirkelig å stå tiltalt i Yara-saken. Han sier at han varslet om betalingskravet fra ministersønn Mohamed Ghanem. (DN side 17)

Markedsleder for 101 millioner
Link Mobility steg nesten fem prosent etter offentliggjøringen av oppkjøp av Labyrintti. - Vi har jobbet med dette oppkjøpet siden nyttår, sier konserndirektør Siw Ødegaard i Link Mobility.(FA SIDE 12)

Vil dra laksen på land
Landbasert oppdrett har vært omdiskutert i årevis, men Kjell Audun Aasen tror en hybrid mellom land-og offshoreoppdrett skal fjerne all tvil. (FA side 4-5)

Odfjell vil låne 500 millioner
Odfjell ber DNB Markets og Nordea Markets om hjelp til å hente en halv milliard kroner i obligasjonsmarkedet. (FA side 5)

Vekker First til live igjen
Skagen-gründerne Åge Westbø og Tor Dagfinn Veen plukker opp Swedbanks norske fondsvirksomhet etter at svenske ville ut, og gjenoppliver First Fondene. (DN side 16).

DNB klare til å ta over minst tre offshore-rederier
DNB er klare til å ta over minst tre offshore-rederier og de oppretter misligholdsselskaper. DNB har i august opprettet selskapene Godskipet 1, Godskipet 2 og Godskipet 3, som alle er klare for å ta over rederier i mislighold. -Detter er tomme selskaper, laget for å ha i bakhånd. Det er ikke noe konkret, men vanlig prosedyre, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til Kapital. De mest profilerte rederiene i trøbbel for tiden, er Farstad Shipping i Ålesund og Havila Offshore i Fosnavåg. (Kapital side 42)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.