Tirsdag ble det klart at alle de fire korrupsjonstiltalte er dømt til fengsel i Yara-saken.

Daniel Clauw ble frifunnet for forholdene i Libya, der han var tiltalt for å ha medvirket til betaling på 1,5 millioner dollar til oljeministersønnen Mohamed Ghanem.

Han er imidlertid funnet skyldig i grov korrupsjon i India-forholdet og dømmes for dette til to års fengsel.

- Først og fremst mener vi dommen er riktig når det gjelder Libyaforholdet for Clauw. Han håper den saken er over for hans del, det er i tråd med hva vi har hevdet hele tiden, sier Daniel Clauws advokat Fredrik Berg til DN.

- Når det gjelder India-forholdet må vi bare registrere at vi ikke ble hørt. Vi  er av den oppfatning at den delen av dommen bygger på feil forståelse av fakta og rettslig feil vurdering av korrupsjonsbestemmelsen. Den delen av dommen kommer til å bli anket, sier han.

Dette er Oslo tingretts konklusjon:

 

Les alt om dommen:
Anker dommen: - Vi er sterkt uenige
Clauws advokat: - Dommen er riktig når det gjelder Libyaforholdet
Tor Holba anker dommen
Økokrim om Yara-dommen: - Et viktig signal
Alle fire er dømt i Norges største korrupsjonssak
Så mye har de brukt på advokater
Økonomiprofessor før dommen: - Nå kommer testen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.