Tirsdag ble det klart at alle de fire korrupsjonstiltalte er dømt til fengsel i Yara-saken.

En av de dømte er Tor Holba - konserndirektør for oppstrømssegmentet i Yara og den eneste av de fire tiltalte i Yara-saken som fortsatt jobber i selskapet.

Nadia C. Hall, som sammen med advokat Astri-Aas-Hansen forsvarer Holba, kan umiddelbart fortelle at hennes klient kommer til å anke dommen.

- Tor Holba er svært skuffet over domfellelsen og stiller seg uforstående til rettens vurdering av bevisene, sier Hall til DN.

- Han fastholder at han først ble kjent med betalingsavtalen sommeren 2008. Avtalen ble da stoppet ved at han umiddelbart varslet konsernsjef. Bevisene i saken underbygger at han ikke er skyldig i korrupsjonsanklager, sier Elden-advokaten.

Også Thorleif Enger vil anke dommen, opplyser hans advokat.

Dette er Oslo tingretts konklusjon:

 

Les alt om dommen:
Clauws advokat: - Dommen er riktig når det gjelder Libyaforholdet
Tor Holba anker dommen
Økokrim om Yara-dommen: - Et viktig signal
Alle fire er dømt i Norges største korrupsjonssak
Så mye har de brukt på advokater
Økonomiprofessor før dommen: - Nå kommer testen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.