Kronprins Haakon kastet glans over Yaras Asia-kontor i 2004, noe som blant annet var en viktig faktor til kunstgjødselselskapets satsing i landet og ellers i Asia, skriver Dagbladet.

Det som ikke var kjent da, var at kronprinsen hadde aksjer i selskapet.

– Denne rollekombinasjonen er problematisk, og noe som fort kan føre til uheldige rollekombinasjoner, sier professor Karl Harald Søvig, som er forsker innenfor statsrett og forvaltningsrett ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen.

Nå – først 14 år senere – opplyser Slottet om kronprinsens aksjepost.

– Kronprinsen fikk et antall aksjer av Norsk Hydro i dåpsgave, som nå har blitt til 300 aksjer i Yara, sier kommunikasjonssjef på Slottet, Marianne Hagen.

Sist gang Dagbladet spurte om kongefamiliens aksjeposter fikk avisen til svar at kongen ikke eier enkeltaksjer i Norge. Det ble ikke opplyst om kronprinsens aksjepost i Yara.

– Vi har fått undersøkt saken. Det var ingen av oss, inklusive kronprinsen, som kjente til denne aksjeposten da dere spurte oss i august, sier Hagen.

Verdien på Yara-aksjene er i dag i overkant av 90.000 kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.