Yen stiger torsdag morgen mot nesten alle sine 16 største handelsvalutaer.

Bakgrunnen er økt interesse for yen som tilfluktsvaluta i en situasjon med bekymring for at Europas ledere vil være for langsomme med å iverksette tiltak for å håndtere gjeldskrisen i eurosonen, skriver Bloomberg News.

Yen stiger for andre dag på rad mot euro, i påvente av at den tyske nasjonalforsamlingen skal stemme over redningspakken for spanske banker.

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel sa i et intervju på hjemmesiden til hennes parti, CDU, onsdag at hun ikke vil akseptere ytterligere byrder i bekjempelsen av gjeldskrisen, uten strengere kontroll av landenes budsjetter.

-Ingen ting er løst i gjeldskrisen i Europa, og dette vil ikke ta slutt med det første. I en så negativ situasjon kjøpes yen rett og slett fordi det er få andre muligheter, sier Marito Ueda, direktør i FX Prime Corp. i Tokyo, til nyhetstjenesten.

Ueda sier at euro vil kunne falle til 1,18 dollar og 93 yen innen utgangen av september.

Euro ble i New York sent onsdag kveld notert til 1,2283 dollar, mens dollar ble handlet for 78,80 yen. Torsdag morgen er valutakryssene handlet rundt henholdsvis 1,2286 dollar og 78,54 yen. Samtidig noteres euro til 96,45 yen.

Kronen er torsdag morgen om lag uendret mot dollar, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs handledagen før, mens kronekursen mot euro er svekket med om lag en øre i samme tidsrom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.