Yen handles mandag morgen nær sine laveste nivåer på over to år, som følge av forventninger om ytterligere stimuleringstiltak i landets økonomi.

Det er forventninger om at den japanske statsministeren Shinzo Abe vil peke ut en sentralbanksjef som vil foreta ytterligere lettelser i pengepolitikken for å svekke kursen på yen, skriver Bloomberg News.

Den japanske valutaen svekkes for første gang siden mai 2011 til over 120 mot euro, etter at Abe kunngjorde at han ønsker en som «kan iverksette en modig pengepolitikk» som den japanske sentralbankens neste sjef.

Første sentralbankmøte er i neste uke.

Samtidig er dollar svekket til et ti måneders bunnivå mot euro, blant annet som følge av at sjefen for Federal Reserve Bank of Chicago, Charles Evans, sa at USA bør føre en politikk som støtter opp under landets økonomi.

-Det er bygget inn en stor forventning om at den japanske sentralbanken vil måtte levere, for å innfri de utspillene som hittil er kommet. Vi venter en korreksjon i yen, men det mest sannsynlige tidspunktet er etter sentralbankmøtet.

Euro ble i New York fredag kveld notert til 1,3343 dollar, mens dollar ble notert til 89,18 yen. Mandag morgen var de respektive valutakryssene på 1,3383 og 89.60.

Kronen er mandag morgen styrket med vel én øre til 5,5167 mot dollar, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs foregående dag, mens kronekursen mot euro er om lag uendret på 7,3834 i samme tidsrom.

LES OGSÅ: - Japan er et insekt som bare leter etter en frontrute å kollidere med (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.