Selskapet Concorde TV, som brødreparet blant annet eier sammen med manageren Jørgen Thue, dro inn 18,6 millioner kroner i fjor – mot 28,7 millioner kroner i 2014.

Bakgrunnen for inntektssvikten er at selskapet ikke produserte «I kveld med Ylvis» i fjor. Programmet hadde sendepause. Men kom tilbake på TVNorge med en direktesendt versjon tidligere i år.

LES OGSÅ: TVNorge-nedtur etter Ylvis-pause dnPlus (DN+)

Overskuddet i Concorde endte på 2,2 millioner kroner - en nedgang på knappe 600.000 kroner fra 2014.

Selskapet har fire faste ansatte. Men sysselsetter cirka 14 årsverk som omfatter både faste ansatte og prosjektansatte knyttet til ulike prosjekter, ifølge årsregnskapet.

Tok millionutbytte

En av disse er Hasse Lindmo, som fikk jobben som daglig leder i selskapet i fjor sommer. Han eier 17,5 prosent av Ylvis-brødrenes selskap gjennom firmaet Brask og Bram, som han driver sammen med sin kone, programlederen Anne Lindmo.

LES OGSÅ:Her er Norges rikeste komikere - se hele listen (DN+)

Det ble avsatt et utbytte på 2,2 millioner kroner til aksjeeierne i Concorde. Samlede lønnsutgifter endte på 6,6 millioner kroner.

DN har vært i kontakt med styreleder i selskapet og Ylvis-brødrenes manager, Jørgen Thue. Han ønsker ikke å gi noen kommentar til fjorårets regnskap.

 

 

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.