Som daglig leder for Trient Asset Management som forvalter 10 milliarder kroner, dro Erik Syversen inn 1,5 millioner kroner i fastlønn og 2,05 millioner kroner i bonus i 2013, ifølge selskapets årsrapport.

I tillegg kommer utbytte som aksjonær i fondet på 3,2 millioner kroner. Til sammenligning tjente Yngve Slyngstad 5,9 milllioner kroner i 2013.

Også arbeidende styreformann, tidligere oljefond-sjef Knut Kjær hadde et godt år, også han fikk 3,2 millioner i utbytte fra fondet.

Forvalter 10 milliarder

Fondet ble etablert i 2011. Opprinnelig skulle fondet samarbeide tett med det Swedbank-eide First Securities og forvalte 2,6 milliarder kroner fra First Asset Management, men planen gikk i vasken i 2011.  I mars 2012  overtok Trient Sparebank1 sitt "Sparebank 1 Proaktiv Fund".

- Vi startet uten de 2,6 milliardene fra First og helt uavhengig av dem. Kapital under forvaltning har passert 10 milliarder kroner, og vi har for det meste internasjonale investorer, skriver Kjær i en tekstmelding til DN.

Da Kjær forlot Norges Bank Investment Management(NBIM), populært kalt oljefondet, i januar 2007, hadde oljefondet 2000 milliarder kroner under forvaltning.

Forvaltningsinntektene i Trient økte fra 11,8 millioner kroner i 2012 til 73,9 millioner kroner i 2013, og i årsberetningen skriver selskapet at forvaltningsresultatene er "gjennomgående svært positive for 2013".  Kjær ønsker ikke å kommentere tallene for Trient.

Ansatte deler utbytte

Trient klipper en prosent av investerte midler i årlig avgift, i tillegg til 10 prosent av overskytende mot fondets referanseindekser.

Verdipapirfondet reklamerer med å ha flere av grunnleggerne av NBIM på laget. Sammen med kollegaene delte Knut Kjær en bonusutbetaling på 26 millioner kroner fra fondet som forvalter over 10 milliarder kroner fra kontorene på Tjuvholmen.

Årsresultatet for Trient ble 18,5 millioner kroner bedre enn i 2012, og det er også summen aksjonærene får på deling i utbytte. Forvalterne Geir Inge Stenseth, Erik Skaar Syvertsen, Tore Andre Lysebo og Knut Kjær eier alle 17,25 prosent hver av selskapet, og får 3,2 millioner hver i utbytte.  Dermed kunne Kjær hente ut tilsammen 6,75 millioner kroner for sitt engasjement i Trient i 2013.

Tre fra NBIM

I tillegg til Kjær har også Tore Andre Lysebo og Dag Løtveit fartstid fra NBIM.

Kjær var ansvarlig for oppbyggingen av NBIM i perioden 1997 til 2008. Kjær har ledet Trient Asset Management siden oppstarten, og hadde et kort opphold i amerikanske Riskmetrics i tillegg til diverse oppdrag som foredragsholder og rådgiver for internasjonale fond før han kom tilbake til Norge.

Dag Løtveit jobbet sammen med Knut Kjær fra 1999 til 2008, og var investeringssjef for renter og leder av renteavdelingen.  Deretter var han sjef for globale allokeringsstrategier frem til 2011.

Tore Andre Lysebo jobbet i NBIM fra 2011 til 2005  i Oslo og London som leder av "Global Value Strategies" i avdelingen for renter og valuta.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.