Youtube-stjernen PewDiePies side på Facebook er på plass igjen, til glede for hans 5.169.270 fans.

Felix Kjellberg, som er PewDiePies egentlige navn, er verdens største stjerne på videodelingsstedet Youtube. Hans Youtube-kanal har over 32 millioner abonnenter.

Igår ble Facebook-siden hans plutselig borte, noe som fikk PewDiePie til å reagere skarpt på Twitter.

Les saken her: Facebook slettet kontoen til PewDiePie

Eget team vurderer hendelser

Jan Fredriksson i Facebooks pr-byrå Northern Link Pr vil ikke kommentere den konkrete saken. Men han forklarer gjerne hva som kan ha skjedd når en side «forsvinner» - på generell basis.

- Når noe hender på Facebook, når en kommentar tas bort eller en kommentar noen har klaget på ikke tas bort, er det et team på Facebook som har sett på dette og vurdert om hendelsen er i strid med Facebooks regler. Facebook sitter ikke og overvåker hva brukere gjør, men reagerer på klager fra andre brukere, sier Fredriksson.

(Saken fortsetter under videoen)

00:00
Publisert:

Les også: Asia i dag: Facebook-gründer sjokkerer kineserne

Vet ikke hva som skjedde

Fredriksson kjenner ikke denne konkrete saken, og legger ikke skylden for det som har skjedd på Felix Kjellberg.

- Dersom PewDiePie-siden ble stengt på grunn av en klage, er dette i så fall ingenting Facebook kan kommentere. Jeg vet ikke hvorfor siden ble stengt. Det kan ha vært alt fra en feil fra Facebooks side, til at han eller noen andre hadde publisert noe på hans side som ikke var i tråd med Facebooks retningslinjer og som andre brukere deretter hadde klaget på, sier Fredriksson.

- Kanskje har han en mening selv om hva som har skjedd, og da får han i så fall gå ut med det selv, sier Fredriksson.

Er verifisert

På Twitter skrev PewDiePie i går at bare Facebook er dumme nok til å stenge en konto som er såkalt «verified» av Facebook.

Verifiserte sider er utstyrt med en blå sirkel med en hvit hake inni, et merke som viser at Facebook bekrefter at siden tilhører den personen eller organisasjonen den utgir seg for å representere.

Les også: Schibsted henter Twitter-topp  

I dag kan offentlige personer og kjendiser bli verifisert av Facebook. Det samme kan globale selskaper og merkevarer, samt medier.

PewDiePie hevdet på Twitter at Facebook hadde stengt siden hans på grunn av mistanke om at den var «fake». I så fall har det definitivt skjedd en feil fra Facebooks side, ifølge Jan Fredriksson.

- Det høres merkelig ut. Man har jo verifiserte sider nettopp for å unngå forfalskninger, sier Fredriksson.

Les D2s intervju med Felix Kjellberg her: Tubetoppen

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

 

Les også:

Facebook slettet kontoen til PewDiePie

Søker Youtube-talenter dnPlus

De nye mediestjernene  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.