Ved lufthavnene i Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik vil det ikke kunne avvikles trafikk etter klokken 10 fredag morgen, opplyser Avinor. I Stavanger vil også offshoretrafikken stoppes av en eventuell streik.

Streikeuttaket gir i denne omgang ingen konsekvenser for trafikken ved Oslo lufthavn.

Det er mekler Mats Wilhelm Ruland hos Riksmekleren som sammen med partene må finne en løsning innen midnatt for å unngå at mange reisende må starte ferien sin med kansellerte fly.

– Store deler av lufthavn-nettverket vil bli preget av dette i en hektisk ferietid. Avinor har ikke mer informasjon å gi på det nåværende tidspunkt, og vi ber de reisende holde seg oppdatert via sitt flyselskap eller våre nettsider, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud.

Det er spørsmålet om pensjon som trolig blir det vanskeligste å løse. Til sammen vil 240 personer gå ut i streik hvis det ikke blir enighet i meklingen. LO Stat har tatt ut 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) og YS Spekter har tatt ut 44 medlemmer i Delta Luftfart.

– Denne meklingen handler om å forsvare retten til å forhandle pensjon, sier forhandlingsleder Lise Olsen for LO Stat og NTL.(Vilkår)