Helleland vil ifølge Aftenposten forsøke å samle norske redaktører og Facebook til møte når hun er vertskap for mediedagene i Bergen neste år.

Hun reagerer på det mange kaller sensur av verdenshistorisk viktige bilder, og har selv delt det ikoniske bildet på sosiale medier. Nå utfordrer Helleland Facebook og roser Aftenposten for avisens appell til Mark Zuckerberg.

– Facebook må nå komme på banen og ta på alvor at de har en sterk posisjon i den norske offentligheten. Facebook er blitt en betydelig aktør i det norske mediemarkedet og jeg ønsker derfor å invitere Facebook og norske redaktører til et møte, sier Helleland til Aftenposten.

Statsminister Erna Solberg la fredag ut bildet og kritiserte Facebook-sensuren. Også kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, kommunalminister Jan Tore Sanner og helse- og omsorgsminister Bent Høie, alle fra Høyre, har lagt bildet på sine Facebook-sider, skriver VG.

Les også: Vil at oljefondet vurdere Facebook-investeringen

Erna Solberg: – Facebook tråkker feil

Nettavisen-redaktør utestengt fra Facebook

– Ingen regler mot kritikk av Facebooks retningslinjer dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:
Uvenn med Facebook magasinetPlus

Den 28 år gamle jusstudenten saksøkte Facebook. Og vant.