19 år gamle Rachel Hatton ble rystet da hun så at håndvesken hun hadde kjøpt hos Zara var "pyntet" med hakekors i hjørnene, skriver epn.dk.

Da Hatton gikk for å bytte vesken i Zara-butikken i Storbritannia ble butikkassistenten like sjokkert, melder BBC Radio.

Det viste seg at det var snakk om en feil: Zara hadde riktignok selv designet vesken og siden sendt den til produksjon hos en leverandør i India, men leverandøren hadde ifølge Zara selv valgt å utsmykke vesken med hakekorset. Symbolet er egentlig hinduistisk og buddhistisk og er et tegn på sol, styrke og lykke.

- Etter den første henvendelsen har vi valgt å trekke alle veskene tilbake, sier en talsmann fra Inditex, som eier Zara-butikkene, til Reuters.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.