Telenor fikk et driftsresultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 8.763 millioner kroner i årets andre kvartal, sammenlignet med 7.864 millioner kroner i samme periode ifjor.

Det var på forhånd ventet en ebitda på 8.716 millioner kroner, ifølge gjennomsnittet av 13 estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

- Telenors geografiske tilstedeværelse omfatter både avanserte og voksende økonomier, som representerer muligheter for vekst og lønnsomhet som vist i andre kvartal. Samtidig er regulatoriske spørsmål fortsatt en utfordring, noe vi har sett spesielt i Bangladesh og India i denne perioden, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en pressemelding.

Opprettholder utsiktene
Telenors driftsinntekter i andre kvartal var 25.747 millioner kroner, mot 25.357 året før. Det var ventet driftsinntekter på 25.501 millioner kroner. Den organiske veksten er tilsvarende to prosent.

- Konsernets organiske inntektsvekst er forbedret fra første kvartal kombinert med sterkere marginer. Med disse trendene opprettholder vi utsiktene for inneværende år, sier Baksaas.

Nettoresultatet ble 3.823 millioner kroner, mot ventet 3.357 millioner kroner og 2.067 i andre kvartal 2012.

Telenor hadde i andre kvartal en justert andel av Vimpelcoms nettoresultat på 940 millioner kroner.

I tillegg var det en negativ effekt på 385 millioner knyttet til utvanning av andelen i VimpelCom, samt nedskrivninger av C More på 311 millioner kroner

Opprettholder utsiktene
Baksaas viser videre til at Telenors kundebase økte med mer enn fem millioner i andre kvartal som følge av sterk vekst i Asia

- I Thailand har dtacs nettverksinvesteringer og høye kundevekst resultert i solid inntekstvekst ettersom våre kunder tar i bruk nye tjenester muliggjort gjennom 3G. I Norge og Sverige har vi sett en økning i abonnementsveksten i privatmarkedet som følge av nye datasentriske abonnement, sier Baksaas.

Telenor bekrefter nylig at de har vunnet en av de landsdekkende mobillisensene i Myanmar.

- Selskapet venter nå på at de lokale myndighetene skal ferdigstille lisensvilkårene samt telekomlov, sier Baksaas.

- Vårt oppkjøp av Bulgarias nest største teleoperatør Globul har blitt godkjent av EU-kommisjonen, og jeg ser frem til å ønske våre nye kolleger velkommen i en region som er godt kjent for Telenor, sier han.

Taper mindre i India
Telenor India fikk et driftsresultat på -107 millioner kroner i andre kvartal 2013, sammenlignet med -619 millioner kroner i samme kvartal året før.

Inntektene var på 728 millioner kroner, mot 1.034 millioner kroner ifjor. Ebitda før poster var -153 millioner kroner, mot -625 millioner kroner. Ebitda var -106 millioner i kvartalet, mot -624 millioner kroner i 2012.

I første kvartal 2013 var ebitda -192 millioner kroner.

Lanserer tilbakekjøpsprogram
Telenor melder samtidig at de lanserer et nytt tilbakekjøpsprogram av egne aksjer på rundt 15.200.000 aksjer.

Av de totalt 15,2 millioner aksjene vil syv millioner kjøpes i det åpne markedet, mens de resterende 8,2 vil bli kjøpt fra Staten ved Handels- og Næringsdepartementet. Ifølge avtalen er departementet forpliktet til å delta med en proporsjonal andel slik Staten sin andel i Telenor forbli uendret på 53,97 prosent.

Beregnet på sluttkursen 22. juli 2013 på 124,2 kroner så vil tilbakekjøpet utgjøre rundt 1,9 milliarder kroner.

Tilbakekjøpene i markedet vil gjennomføres innen april 2014 og ha en løpende kontantstrømeffekt, mens Staten sin pro rata andel vil betales i tredje kvartal 2014.

Telenor venter å slette tilbakekjøpte aksjer i tredje kvartal 2014, og venter å ha avsluttet sitt tilbakekjøpsprogram før generalforsamlingen i 2014.

- Telenors operasjonelle drift og sterke finansielle posisjon muliggjør god avkastning til aksjonærene. Jeg er glad for å kunngjøre at vi igangsetter et nytt tilbakekjøpsprogram tilsvarende ca 1 prosent av utestående aksjer. Tilbakekjøpsprogrammet skal være fullført før generalforsamlingen i 2014, sier Baksaas i pressemeldingen.



*Estimater fra 15 analytikere er hentet inn for TDN Finans av SME Direkt.

Les mer:
<b>Telenor-sjefen: Vi ønsker å takke myndighetene i Myanmar </b>
Advarer mot høy risiko i Myanmar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.