Telenor bekrefter i dag at de har vunnet en av de landsdekkende mobillisensene i Myanmar (også kjent som Burma).

- Vi ønsker å takke myndighetene for at vi får mulighet til å støtte landet med å nå de målsettingene de har satt seg og at dette har skjedd gjennom en åpen og effektiv budproses, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor i en pressemelding.

Forutsatt endelig lisens planlegger Telenor å bygge ut et moderne mobilnett klargjort for HSPA og LTE - også kjent som 4G - høyhastighetsinternett for mobil.

Tale- og datatjenester ventes lansert i andre kvartal 2014.

Nettverket skal ifølge Telenor ikke stå tilbake for teknologien som er tilgjengelig i resten av verden, og Telenor ser for seg nasjonal dekning i Myanmar innen fem år. Et fullt spekter av tjenester, inkludert tale og data, vil være tilgjengelig i løpet av andre kvartal i 2014, heter det i pressemeldingen.

- Strategien reflekterer vår visjon om å hjelpe kunder til å få full glede av mobiltjenester i deres daglige liv. Vi skal bygge en mobiloperasjon i verdensklasse i Myanmar på en ansvarlig og åpen måte, sier Telenors Asia-sjef Sigve Brekke.

Lisensene vil være gyldige i femten år, og selskapene som har blitt tildelt lisenser vil måtte tilfredsstille dekningskrav både for befolkning og geografi. Lisenshaverne må også dele infrastruktur, og forplikte seg til å tilby lave inngangs-abonnementspriser, skriver TDN Finans som viser til en melding fra Dow Jones Newswires.

Ifølge selskapet vil Myanmar, bli en meget viktig brikke i Telenors vekststrategi.

Telenor har fire «pillarer i sin satsing i Burma:

  • Bygge et moderne mobilnett med stor geografisk utbredelse
  • Satse på rask vekst i mobilpenetrasjon gjennom hurtig utbygging og tilgjengeliggjøring av rimelige mobiltjenester i hele landet
  • Bli en markedsleder i Myanmar ved å tilby en fullverdig portefølje av tjenester av høy kvalitet til alle
  • Ved å tilby tjenester og kundeservice av høy kvalitet vil vi skape lojalitet og gode relasjoner til våre fremtidige kunder i Myanmar

På Oslo Børs er det små reaksjoner på bekreftelsen av oppdraget. Telenor-aksjen er ned en halv prosent torsdag ettermiddag.

Les også:

Advarer mot høy risiko i Myanmar

Telenor vurderer å by på lisenser i Myanmar: - Har indikert vår interesse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.