Kronpris Haakon stiller,  men færre enn før tar turen over fjellet 21.mars.

Mens det tidligere år har vært rift om startnumrene og utsolgt på rundt 20 minutter, har folk i år nølt med å melde seg på.

- Vi har nå 13000 påmeldte, men regner med å få noen flere, sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig for Birkebeinerrennet. 

Tidligere år har rundt 17.000 løpere forsert den 54 kilometer lange løypen fra Rena til Lillehammer.
Bolstad tror den noe dalende interessen for Birken er en del av en generell trend.
-Det ser man på flere skiarrangementer. Jeg tenker at det er en trend i samfunnet, kanskje folk finner på noe annet, sier Bolstad,

Senere på ski dnPlus

Her er testen på om du er klar for Birken

Hun legger til at 13.000 på startstreken fortsatt er veldig mange.
- Etter de toppene vi har hatt de siste tre-fire årene er vi nå tilbake til et normalt deltakerantall.

Til tross for en mengde usolgte startnummer, begynner de mest populære tog-avgangene togene til Rena i forbindelse med rennet å bli fulle, og NSB anbefaler ifølge NTB reisende om å bestille billett allerede nå for å sikre seg plass til ønsket avgang.

Årets Birkebeinerrenn er det 77. i rekken. Ifjor ble rennet avlyst grunnet sterkt vind, og 17.000 deltakere måtte være konkurranseopplevelsen foruten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.