TV 2 flytter fotballkampen på søndager fra hovedkanalen til TV 2 Zebra for en prøveperiode på seks uker i høst. Nytt sendetidspunkt blir klokken 20.

Kilder i TV 2 forklarer endringen blant annet med svært labre seertall på sendetidspunktet mellom klokken 19 og 21 på søndag kveld.

Når søndagskampen flytter, kommer TV 2 Hovedkanalen til å være helt fotballfri inntil videre.

Trenger flere seere

Håpet er å sette inn andre programmer som kan trekke flere seere.

En av TV 2s nysatsinger i høst, «Jaget» med Sturla Berg-Johansen, er blant de nye tilbudene på TV 2 Hovedkanalen. Programmet presenteres i dag på TV 2s høstlansering i Bergen, og vil få sendetid mellom klokken 20 og 21 søndag kveld.

Skal evalueres

Fotball Media forvalter tv-rettighetene til norsk fotball, og er eid av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball. Daglig leder Knut Kristvang bekrefter at TV 2 flytter sin Hovedkamp til søsterkanalen TV 2 Zebra.

- Ja, i seks runder i høst, fra midten av september. Dette innebærer ikke noen endring av hovedavtalen, men er noe vil vi evaluere i etterkant og før 2015-sesongen, sier Kristvang.

- Dette er ikke noe dere i Fotball Media har gått inn for?

- Det har vært en prosess vi har hatt sammen med TV 2. Utgangspunktet er TV 2s ønsker om å bygge fotballen sterkere på TV 2 Zebra. Der er det mer plass til fotball, og der ligger jo Fotballextra allerede og følger hovedrunden i Tippeligaen, sier Kristvang.

- Flyttingen skyldes også at seertallene på hovedkampen har vært dårlige?

- Seertallene har gått noe oppover i år. Men TV 2 ønsker andre programtyper og søker andre seergrupper på hovedkanalen i dette tidsrommet, sier Fotball Media-sjefen.

- Men det var opprinnelig et klart krav fra Fotballforbundet at søndagskampen skulle gå på TV 2s hovedkanal?

- Avtalen er den samme, den er inngått med hovedkanalen. Men vi gjør en tilpasning nå i høst og vil høste erfaringer fra dette. Det er en begrensning i at TV 2 Nyhetene går kl 21, sier Kristvang.

Flyttes til klokken 20

Fordi TV 2 ikke har villet flytte sin hovednyhetssending fra det faste sendetidspunktet klokken 21, har Hovedkampen på TV 2 vært nødt til å starte kl 19.

- Nå kan den i stedet begynne klokken 20 på TV 2 Zebra, og den vil dermed heller ikke kollidere med de andre kampene i Tippeligaens hovedrunde, som går på CMores betalkanaler fra kl 18 på søndager, sier Knut Kristvang i Fotball Media.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Uaktuelt for NRK å sende journalister inn i IS-områder  

Eiere av sjekke-app kjøper mobbenettsted

Kaller filmkritikk «hysteri» dnPlus

Etterlyste PFU-klage via Twitter

Kvitter seg med sjefen for søkekjempe

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.