Internettvalutaen bitcoin opplever det største verdifallet noensinne, og er på kort tid mer enn halvert i verdi.

Raset har skutt fart etter at kinesiske myndigheter har slått hardt ned på handelen i bitcoin og forbydd kinesiske finansinstitusjoner å handle i den virtuelle valutaen, skriver Business Insider

Sist ut er BTC China, Kinas største bitcoin-markedsplass, som i dag onsdag sier at de ikke kan motta innskudd i den lokale valutaen, kinesiske renminbi.

Markedsplassen vil likevel fortsette, og innskudd i bitcoins samt uttakt i renminbi, vil være upåvirket, ifølge banken.

Nyheten førte til at bitcoin raste i verdien på den Shanghai-basert markedsplassen, og midt på dagen ble bitcoin handlet til 2800 renminbi, omkring 461 dollar.

Det er over 30 prosent ned fra gårsdagen og mindre enn halvparten av toppnivået på 7395 renminbi, satt 1. desember, ifølge The New York Times.

Ifølge avisen, som viser til kinesiske medier, møtte Kinas sentralbank med flere enn ti av landets tredjeparts oppgjørsselskaper mandag, der de ble beordret å stoppe all handel med virtuell valuta.

Det er heller ikke første gang at kinesiske myndigheter slår ned på virtuelle betalingsmidler. I 2009 forbød Kina en internettvaluta utviklet av Tencent, et av Kinas største internettselskaper.

Forbudet virker også rimelig ettersom flere har påpekt at bitcoin var et perfekt verktøy for å gå utenom restriksjonene for å sende penger ut av landet, påpeker Business Insider.

Les også:
Antallet inkassosaker øker kraftig

<b> - Ser ikke ut til at Bitcoin-eventyret er over</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.