Rosneft mener de amerikanske sanksjonene ikke er legitime og mangler grunnlag, og vil vurdere å ta rettslige skritt mot dem.

Det opplyser Rosneft i en melding fredag.

De viser til at selskapet ikke kan påvirke hverken de politiske eller økonomiske prosessene i Ukraina.

Statoil vet ikke hva USAs sanksjoner mot deres russiske partner Rosneft har å si for samarbeidet. Analytiker John Olaisen håper sanksjonene fører til at Statoils Russland-satsing går i vasken. Les mer om dette her (krever DN pluss): Statoil må holde seg unna Russland dnPlus

Rosneft er notert i Russland og på internasjonale børser, og sanksjonen skader dets aksjonærer, inklusive amerikanske borgere.

RTS-indeksen på børsen i Moskva har etter den åpnet torsdag morgen falt med nærmere 4,5 prosent. Det skjedde etter at USA onsdag annonserte at de starter målrettede sanksjoner mot fire av Russlands største selskaper.

Bakgrunnen for sanksjonene er at Russland fremdeles støtter frigjøringsgrupper øst i Ukraina.

Les mer om dette her: Sanksjoner sender Moskva-børsen rett ned

Rosneft opplyser at det er vurderer å ta rettslige trinn i forbindelse med de annonserte sanksjonene, og at det får råd fra dets internasjonale partnere.

Rosneft vil fortsette arbeidet på sine eksisterende prosjekter og avtaler. Det viser til at selskapets finansielle posisjon er robust.

I mai inngikk Seadrill, North Atlantic Drilling og Rosneft inngått en investering- og samarbeidsavtale for å etablere et langsiktig partnerskap med mål om å utnytte mulighetene i Rosnefts offshore- og onshore-prosjekter frem til i hvert fall 2022.

I henhold til avtalen kan Rosneft komme til å kjøpe en betydelig andel i North Atlantic Drilling (Nadl), hvor Nadl går inn i boremarkedet i Russland på land og inngår lange kontrakter for boring på land og offshore. Seadrill eier rundt 70 prosent av Nadl.

Tidligere har også Statoil inngått en samarbeidsavtale med Rosneft.

Les også på DN.no:

Islamister dreper 90 i kamp om gassanlegg

FN: 5.600 drepte i Irak i år

Brende retter skarp kritikk mot Israel

Dette kreves for å komme inn på de mest populære studiene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.