Problemene oppstod like etter klokken 17.30, og medførte problemer i nettbank og med kontantuttak fra minibanker.

Det melder E24.

- Status er at det er en nettverksfeil hos oss, og jeg vil ikke si med sikkerhet hva årsaken kan være. Det påvirker flere banker, blant annet DNB og Sparebanker, forklarte kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til nettstedet.

Klokken 19 bekreftet han overfor DN at systemene igjen fungerer som normalt.

- Tjenestene gikk ned på ulike tidspunkt, og var nede en drøy times tid. Vi er ydmyke og beklager dette. Det er konstatert feil i vår sentrale infrasturktur og vi jobber nå med å gå grundig inn i årsaksforholdet. Vi skal bruke kvelden til å finne ut hva feilen skyldes, sier han til DN.

Jobber med forbedring

Foreløpig er det for tidlig å si nøyaktig hva feilen skyldes, ifølge Evry.

Remman kan derfor ikke svare på hvorvidt det er samme feil som har oppsått tidligere.

- Vi har over tid jobbet med å forbedre hele verdikjeden - alt fra software og hardware til telelinjer, både fra vår side og våre underleverandører. Vi jobber systematisk for å få tjenestene stabile, og vi har observert at dette har blitt bedre, sier Remman.

Truer med bankbytte

På sin Facebook-side opplyser DNB sine kunder om feilen:

«Akkurat nå er det dessverre en feil hos en leverandør som gjør at enkelte kunder både hos oss og hos andre banker kan oppleve problemer med å betale med kort eller komme inn i nettbanken. Vi er på saken sammen med dem og håper alt snart er ok igjen».

Flere har respondert i kommentarfeltet og truet med å bytte bank.

Remman ønsker ikke å kommentere dette, men svarer på generelt grunnlag.

- Vi beklager sterkt feilene og ulempene som har vært i dag. Vi har høyt fokus og høy bredegsakp i forhold til å følge dette  opp.

LES OGSÅ: - Når våre kunder lider, lider vi

Massive dataangrep

Tirsdag 8. juli ble flere banker og andre institusjoner rammet av massive dataangrep. En 17-åring fra Bergen innrømmet å ha stått bak disse, og DNB har åpnet for å kreve millionerstatning av den siktede. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.