Det amerikanske forsvaret ruster opp sine arsenaler av våpen, stridsvogner, væpnede kjøretøy og andre pansrede kjøretøy i Norge. Sammen med hundrevis av containere med militært utstyr, lagres dette nå i klimatiserte fjellhaller i Midt-Norge, skriver The Washington Post.

Forsyningene erstatter mye av det militære utstyret som har vært lagret i Norge, og som ble sendt til Midt-Østen forut for invasjonen i Irak i 2003, ifølge avisen.

USA har anlegg på mer enn 230.000 kvadratmetre lokalisert i Norge, inkludert seks klima-kontrollerte fjellhaller og to flystriper, ifølge The Washington Post.

Norske myndigheter har utstyret under oppbevaring med tanke på at det vil bli brukt av amerikanske styrker i tilfelle Norge noen gang skulle bli invadert, ifølge avisen.

Det amerikanske forsvarsdepartementet opplyser at opprustningen i Norge har vært diskutert siden 2013.

Les også:
Solberg: - Skattene i Norge skal ned
- Kunne ordnet opp på bakrommet
Selger to luksushoteller fra fengselcellen

– Selges nok søppel om ikke jeg også skulle gjøre det (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.