Kina er klar til å hjelpe Russland økonomisk.

 Den kinesiske utenriksministeren Wang Yi sier til den statskontrollerte avisen China Daily at Kina alltid støtter sine venner og at de kinesisk-russiske strategiske partnerskapsforbindelsene er på et høyt nivå.

Wang Yi tror imidlertid at Russland har evnen til å løse landets økonomiske problemer på egen hånd.

- Men hvis den russiske siden trenger hjelp, så vil vi bidra med den hjelpen som er nødvendig utfra vår kapasitet, sier Yi til China Daily.

Den russiske rubelen har mistet rundt 45 prosent  av sin verdi mot dollaren så langt i år.

Krisen i den russiske økonomien fikk sentralbanken til å øke styringsrenten fra 10,5 prosent til 17 prosent forrige uke.

Som en kommentar til rubel-kollapsen sier Kinas handelsminister Gao Hucheng til tv-kanalen Fenghuang i Hong Kong at det gjelder å bevare roen:

- Når det gjelder svingningene i aksjemarkedet og valutamarkedet så kan det være av en viss interesse for noen kapitalinvestorer, og fra et praktisk samarbeidssynspunkt er vi fortsartt helt rolige og fremmer aktivt samarbeidet vårt.

 

Les også: Varsler «blodbad» i Russland
 

Avviser at EU vil knekke russisk økonomi  


  Valutapanikk hos Russlands nabo

Russland: Nye sanksjoner vil forverre Ukraina-krisen  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.