– Sanksjonene er rettet mot å bryte ned den politiske prosessen. Vi anbefaler myndighetene i Washington og Ottawa til å tenke over konsekvensene av det de har gjort. Vi vil se på mulighetene for mottiltak, sier departementet i en uttalelse.

Fredag sa USAs president Barack Obama at det vil bli innført handelssanksjoner mot Krim som følge av den russiske annekteringen av halvøya. Lignende sanksjoner, som gjelder eksport av varer, teknologi eller tjenester, ble også innført av Canada.

Russerne mener de nye sanksjonene er en støtteerklæring for «krigsfesten i Kiev» fremfor å bidra til en løsning på konflikten.

Les også:
Tviler seg frem til vinnerne
Kathrine Fredriksen: - Vi skal nok ta over, begge to
John Fredriksen om retur til Norge: - Det hadde vært hyggelig før jeg går i graven (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.