Nikkei-indeksen ved Tokyo-børsen har satt en ny 15-årsrekord på torsdag.

Indeksen sluttet opp 1,08 prosent til 18.785,79 poeng.

Det er bank- og finansinstitusjoner som sender aksjekursene høyere etter at japanske myndigheter vil gjøre det enklere for finansinstitusjoner å satse på nye digitale tjenester.

Men det er fortsatt langt opp til all time high på den japanske børsen. 29. desember 1989 nådde Nikkei-indeksen i løpet av dagen 38.957,44 poeng før den sluttet på 38.915,87 poeng.

Det vil si at den må mer enn doble seg for å komme tilbake til rekordnoteringen for over 25 år siden.

I Australia er snuoperasjonen hos flyselskapet Qantas i ferd med å vise resultater. Qantas fikk det beste halvsåresultatet på fire år. Lavere drivstoffkostnader har gitt selskapet luft under vingene i tillegg til andre kostnadskutt.

Air Asia legger frem kvartalsresultatet senere i dag. Langdistanseflygningen gikk på et tap og investorer er usikre på hvordan flyulykken i slutten av desember har innvirket på passasjertrafikken. Dette blir neppe kjent før neste kvartalsfremleggelse.Vil øke jernbaneinvesteringer

Vil øke jernbaneinvesteringer

Indiske myndigheter gjør seg klar til å øke investeringene i jernbanenettverket med minst 25 prosent i det kommende budsjettåret. Mye av årsaken er fallet i oljeprisen.

- Fallet i dieselprisene og en økning i fraktinntektene har gitt oss en gyllen mulighet til å øke investeringene, sier en offentlig tjenestemann til Reuters.

Den lave oljeprisen gjør at indiske myndigheter har spart flere milliarder dollar fra subsidieordningene. Det indiske jernbanenettverket er verdens fjerde største, men har behov for oppgradering og modernisering.

Rundt 25 millioner mennesker benytter tog daglig i India. Jernbanen er den største arbeidsgiveren i landet med rundt 1,3 millioner ansatte. Forsøk på modernisering og reformer har tidligere blitt stoppet av fagforeninger og ansatte som frykter dette vil ramme sysselsettingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også: Fryktvarsel sendte HP i kjelleren


  Buffett-indikator blinker selg! selg!