Etter mange år med negative nyheter, har Europa blitt hovedleverandør av positive hendelser. Veksten overrasker på oppsiden og modellene til Danske Bank Markets har ikke vært så optimistiske siden 2009:

- Den globale økonomien er inne i en sjelden fase, skriver banken i sin ukesoppdatering.

Banken peker på at forbrukerne har begynt å bruke penger, og at de lave rentene støtter opp om denne utviklingen. Kapitalmarkedene har også fått en ekstra dytt.

  Har begynt å halte

Men man retter blikket mot andre regioner, tegner det seg imidlertid et mindre positivt bilde.

- På den andre siden av Atlanteren har amerikansk økonomi begynt å halte litt. Styrken i amerikansk økonomi avhenger av utviklingen i arbeidsmarkedet, men det betyr samtidig at den amerikanske sentralbanken kommer til å heve renten senere i år. Det har skapt nervøsitet i det amerikanske aksjemarkedet, skriver banken.

Samtidig er Russland i en dyp resesjon og Kina har ennå ikke kommet ovenpå etter oppbremsingen de siste årene.

Danske Bank er imidlertid fortsatt positiv til de globale aksjemarkedene av to grunner:

  • Det ventes «pen» vekst i den globale økonomien i 2015
  • Det finnes rikelig med likviditet i de globale markedene, og avkastningen på statsobligasjoner presses til meget lave nivåer

  Flere positive overraskelser

Spesielt anbefaler Danske å investere i europeiske aksjer:

- Vi mener det er mulighet for flere positive overraskelser på vekstfronten, og pengepolitikken er fortsatt veldig stimulerende. Utsikter til den første renteoppgangen fra Fed reduserer apetitten på amerikanske aksjer. Vi venter likevel avkastning på amerikanske aksjer, men ikke like som i euroområdet der flere år med lave aksjepriser gir mer plass til å ta igjen det tapte.

Les også: De beste signalene fra Europa på mer enn to år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.