Industriproduksjonen i eurosonen vokser hurtigere enn ventet, ifølge en viktig indikator på aktiviteten.

Endelige tall for de europeiske innkjøpssjefenes forventningsindeks (Purchasing Manager Index) for industrien var 51,4 i august, ifølge Bloomberg News mandag.

Nivået er det høyeste på 26 måneder.

- Det som er spesielt oppmuntrende er at det er en bred oppgang, med stigende PMI i alle land bortsett fra Frankrike. Tyskland, Nederland, Østerrike, Spania og Italia opplever nå den sterkeste produksjonsveksten på minst to år, til og med i Hellas så man en markert lettelse i produksjonsnedgangen, sier sjeføkonom Chris Williamson i Markit til Bloomberg.

Det var ventet en indeks på 51,3, lik den foreløpige indeksen, ifølge Bloomberg News.

Positive indikatorer for Europa har begynt å samle seg siden eurosonen vokste igjen i andre kvartal. Optimismen steg til høyeste nivå på to år i august, ifølge Bloomberg.

En indeks over 50 viser tiltagende aktivitetsnivå.

Les også:
Kina-tall overrasker

Kronen hoppet 6 øre på ett minutt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.