Elendige statistikker har preget den økonomiske utviklingen i Kina hittil i år, og nå kutter landet i tollavgiftene for å få opp den økonomiske dampen.

Det skriver nettstedet Marketwatch.

Kinas finansminister Lou Jiwei uttalte mandag at tollen på importartikler som kosmetikk, sko og klær i gjennomsnitt skal halveres for å få forbruket opp og sikre en varig vekst.

Det har sendt aksjene betydelig til værs.

Børsfest

Børsene stiger mandag for femte dag på rad, og aksjene på Shanghaibørsen har hittil nådd sine beste nivåer på syv år.

I Japan nærmer børsene seg høyeste nivå på 15 år, godt hjulpet av en sterkere dollar.

Men ifølge analytiker Fang Yan i Guosen Securities, blir ikke den enorme aksjeetterspørselen møtt med tilstrekkelig tilførsel av nye aksjer.

- Kinesiske aksjer nærmer seg sine fulle verdsettelsesnivåer, mens japanske aksjer fortsetter å se verdibaserte bud fra offshore-sektoren, sier konsernsjef Chris McGuire i Phalanx Capital Management til nettstedet.

Gjelden øker

Da finanskrisen rammet vestlige land i 2008 svarte Kina med å lansere en offentlig tiltakspakke på over 520 milliarder dollar og pålegge bankene å øke utlån.

Den kinesiske gjelden ble mer enn firedoblet fra 2008 til 2014. Og den øker fortsatt.

President Xi Jinping er nå i ferd med å gjennomføre strukturelle endringer i økonomien og samfunnet for å sikre mer bærekraftig økonomi som er mindre avhengig av eksport og investeringer.

- Jeg tror vi aldri i verdenshistorien har sett en leder prøve å foreta så omfattende endringer som Xi prøver, sier Paulson i et intervju med Quartz i forbindelse med utgivelsen av boken «Dealing With China: An Insider Unmasks the New Economic Superpower».

 

Les også: -Når blodårene begynner å synes på magen, da er du tynn

Selges etter 68 år i familiens eie

Omfattende dataflytting var vellykket

Ugland selger rekordeiendom ved sjøen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.