Nav innrømmer torsdag at etaten har bommet da de sendte ut statistikk over antall arbeidsledige for april 2005. Årsaken er at Nav rundt påske gir de arbeidsledige utsatt frist for å melde fra om de fortsatt er arbeidsledige.

"Etter påske i år ble noen arbeidssøkere ved en feil ikke utmeldt fra arbeidssøkerregisteret og ble stående som registrert arbeidsledige inntil tre uker for lenge", skriver Nav i en pressemelding.

Dette medfører at statistikk over antall registrert helt arbeidsledige for april 2015 var for høyt. Feilen påvirker ikke statistikk for tidligere måneder, understreker etaten.

Fredag 29. mai klokken 10.00 vil Nav publisere korrigert statistikk over registrert arbeidsledige for april 2015 og mer informasjon om feilen.

Opprinnelig meldte Nav at det var 1.600 flere helt ledige sesongjuster i april, mens summen av helt ledige og personer på tiltak økte med 2.100 personer. Dette viste seg altså ikke å stemme.

- Redusert aktivitet i oljebransjen gjør nå at ledigheten øker  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.