Selskapet skriver i en børsmelding mandag at konsernsjef Asle Solheim går ved utgangen av september, etter å ha sittet i sjefstolen siden mai 2013.

Konsernet har siden da gjennomført strukturelle endringer, blant annet salg av skipsbyggingsdivisjonen ifjor og riggvirksomheten på Hanøytangen nå i mai.

Asle Solheim forteller at årsaken til at han trer av har å gjøre med at selskapet har solgt unna mye aktivitet.

– Vi har solgt skipsbyggingsdivisjonen og nå offshoreaktiviteten. Det er relativt sett et mye mindre selskap i dag enn det det var for to år siden.

Han forteller at de hele tiden var bestemt at om man havnet på denne løsningen så ville man gjøre endringer i ledelsen, og at det ikke ligger noen dramatikk i avgjørelsen.

– Virksomheten har ikke behov for samme konsernstrukturen som man hadde før. Nå er det bare et fåtall selskaper igjen, sier Solheim.

Må se på strukturen

Styreleder Tor Lars Onarheim i Bergen Group forteller at årsaken til at Solheim fratrer er konsernets endrede omfang.

– Bakgrunnen er det som har skjedd i selskapet den siste tiden med reduksjon av konsernets omfang. Vi skal ha et styremøte der vi må se på hele strukturen i konsernet. Virksomheten har et annen omfang nå enn for et år siden, sier Onarheim.

– Hadde det noe med Hanøyavtalen som først ikke kom i mål ?

– Nei det har ingen sammenheng. Det er rett og slett strukturen på selskapet.

Onarheim forteller at de ikke har begynt å se på hvem som vil overta sjefsrollen etter Solheim.

Flere langsiktige kontrakter

Om fremtiden forteller Solheim at selskapet vil konsentrere seg om det som tradisjonelt har vært «bread and butter-virksomheten» til Bergen Group.

– Det blir et mye mindre selskap med lavere risikoprofil og mer langsiktige kontrakter mot offshore, forsvaret og maritim industri.

Han forteller at han vil fortsette i en overgangsperiode ut året.

– Nå skal jeg ha ferie, men det gjenstår noen småting som vi må rydde opp i, blant annet Borgland Dolphin-prosjektet, der vi må bli enige om det kommersielle oppgjøret, sier Solheim.

Les også:

400 arbeidsplasser berget - i tre måneder

Det hjelper ikke å være norsk når Hellas er i brann  

Se DNtv:

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.